O badaniu CDRS+ALEX2  diagnostyka molekularna alergii 

Inne
E (ekstrakt), M (molekuła)

Fikus 
  • Fic b (E)

Drożdże piekarnicze 
  • Sac c (E)

Europejski obrzeżek gołębi 
  • rArg r 1 (M)

Homolog ludzkiej laktoferyny - CCD
  • rHom s LF (M)
Pyłki drzew, traw i chwastów

E (ekstrakt), M (molekuła)

Brzoza brodawkowata

  • rBet v 1 (M)
  • rBet v 2 (M)
  • rBet v 6 (M)

 

Olsza czarna

  • rAln g 1 (M)
  • rAln g 4 (M)

 

Oliwka

  • nOle e 1 (M)
  • rOle e 9 (M)

 

Leszczyna

  • Cor a (E)
  • rCor a 1.0103 (M)

 

Platan klonolistny

  • rPla a 1 (M)
  • nPla a 2 (M)
  • rPla a 3 (M)

 

Jesion wyniosły

  • Fra e (E)
  • rFra e 1 (M)

 

Cyprys (arizoński)

  • nCup a 1 (M)

 

Cyprys (wiecznie zielony)

  • Cup s (E)

 

Palma daktylowa

  • nPho d 2 (M)

 

Akacja

  • Aca m (E)

 

Kryptomeria japońska

  • rCry j 1 (M)

 

Buk zwyczajny

  • rFag s 1 (M)

 

Orzech włoski

  • Jug r (E)

 

Jałowiec

  • Jun a (E)

 

Morwa czerwona

  • Mor r (E)

 

Topola czarna

  • Pop n (E)

 

Wiąz pospolity

  • Ulm c (E)

 

Morwa papierowa

  • Bro p (E)

 

Bożodrzew gruczołowaty

  • Ail a (E)
 

Tymotka łąkowa

  • rPhl p 1 (M)
  • rPhl p 2 (M)
  • rPhl p 5.0101 (M)
  • rPhl p 6 (M)
  • rPhl p 7 (M)
  • rPhl p 12 (M)

 

Życica

  • nLol p 1 (M)
     

Żyto

  • Sec c (E)
     

Trzcina pospolita

  • Phr c (E)
     

Trawa bermudzka

  • Cyn d (E)
  • rCyn d 1 (M)
     

Paspalum notatum

  • Pas n (E)
 

Bylica pospolita

  • Art v (E)
  • rArt v 1 (M)
  • rArt v 3 (M)

 

Ambrozja bylicolistna

  • Amb a (E)
  • rAmb a 1 (M)
  • rAmb a 4 (M)


Konopie

  • Can s (E)
  • rCan s 3 (M)

 

Komosa biała

  • Che a (E)
  • rChe a 1 (M)

 

Pomurnik

  • Par j (E)
  • rPar j 2 (M)

 

Babka lancetowata

  • Pla l (E)
  • rPla l 1 (M)

 

Szczyr roczny

  • rMer a 1 (M)

 

Solanka kolczysta

  • Sal k (E)
  • rSal k 1 (M)

 

Szarłat szorstki

  • Ama r (E)

 

Pokrzywa zwyczajna

  • Urt d (E)
Roztocze

E (ekstrakt), M (molekuła)

Blomia tropicalis

  • rBlo t 5 (M)
  • rBlo t 10 (M)
  • rBlo t 21 (M)

 

Dermatophagoides farinae

  • rDer f 1 (M)
  • rDer f 2 (M)

 

Dermatophagoides pteronyssinus

  • rDer p 1 (M)
  • rDer p 2 (M)
  • rDer p 5 (M)
  • rDer p 7 (M)
  • rDer p 10 (M)
  • rDer p 11 (M)
  • rDer p 20 (M)
  • rDer p 21 (M)
  • rDer p 23 (M)

 

Acarus siro

  • Aca s (E)

 

Rozkruszek drobny

  • Tyr p (E)
  • rTyr p 2 (M)

 

Glycyphagus domesticus

  • rGly d 2 (M)

 

Lepidoglyphus destructor

  • rLep d 2 (M)
Zwierzęta

E (ekstrakt), M (molekuła)

Pies

  • rCan f 1 (M)
  • rCan f 2 (M)
  • nCan f 3 (M)
  • rCan f 4 (M)
  • rCan f 6 (M)
  • rCan f Fel d 1 like (M)
  • Can f (psi mocz w tym Can f 5) (E)

 

Kot

  • rFel d 1 (M)
  • nFel d 2 (M)
  • rFel d 4 (M)
  • rFel d 7 (M)

 

Świnka morska

  • rCav p 1 (M)

 

Chomik dżungarski

  • rPho s 1 (M)

 

Mysz domowa

  • nMus m 1

 

Szczur

  • Rat n (E)

 

Nabłonek króliczy

  • rOry c 1 (M)
  • rOry c 2 (M)
  • rOry c 3 (M)

 

Nabłonek krowi

  • rBos d 2 (M)

 

Nabłonek koński

  • rEqu c 1 (M)
  • nEqu c 3 (M)
  • rEqu c 4 (M)

 

Nabłonek świni

  • Sus d (E)

 

Nabłonek owczy

  • Ovi a (E)

 

Nabłonek kozi

  • Cap h (E)
Grzyby i pleśnie

E (ekstrakt), M (molekuła)

Alternaria alternata

  • rAlt a 1 (M)
  • rAlt a 6 (M)

 

Aspergillus fumigatus

  • rAsp f 1 (M)
  • rAsp f 3 (M)
  • rAsp f 4 (M)
  • rAsp f 6 (M)

 

Cladosporium herbarum

  • Cla h (E)
  • rCla h 8 (M)

 

Malassezia sympodialis

  • rMala s 5 (M)
  • rMala s 6 (M)
  • rMala s 11 (M)

 

Penicillium chrysogenum

  • Pen ch (E)
Jaja, mleko i mięso

E (ekstrakt), M (molekuła)

Mleko krowie

  • Bos d (E)
  • nBos d 4 (M)
  • nBos d 5 (M)
  • nBos d 8 (M)

 

Mleko wielbłądzie

  • Cam d (E)

 

Mleko kozie

  • Cap h (E)

 

Mleko klaczy

  • Equ c (E)

 

Mleko owcze

  • Ovi a (E)

 

Białko jaja kurzego

  • Gal d (E)
  • nGal d 1 (M)
  • nGal d 2 (M)
  • nGal d 3 (M)
  • nGal d 4 (M)

 

Żółtko jaja kurzego

  • Gal d (E)
  • nGal d 5 (M)

 

Wołowina

  • Bos d (E)
  • nBos d 6 (M)

 

Mięso końskie

  • Equ c (E)

 

Mięso kurze

  • Gal d (E)

 

Mięso indycze

  • Mel g (E)

 

Mięso królicze

  • Ory c (E)

 

Mięso owcze

  • Ovi a (E)

 

Wieprzowina

  • Sus d (E)
  • rSus d 1 (M)

 

Świerszcz domowy

  • Ach d (E)

 

Mącznik młynarek

  • Ten m (E)

 

Szarańcza wędrowna

  • Loc m (E)
Orzechy, nasiona i zboża

E (ekstrakt), M (molekuła)

Orzech arachidowy

  • nAra h 1 (M)
  • rAra h 2 (M)
  • nAra h 3 (M)
  • nAra h 6 (M)
  • rAra h 8 (M)
  • rAra h 9 (M)
  • rAra h 15 (M)

 

Orzech laskowy

  • rCor a 1.0401 (M)
  • rCor a 8 (M)
  • nCor a 9 (M)
  • rCor a 11 (M)
  • rCor a 14 (M)

 

Orzech włoski

  • nJug r 1 (M)
  • nJug r 2 (M)
  • rJug r 3 (M)
  • rJug r 4 (M)
  • rJug r 6 (M)

 

Orzech nerkowca

  • Ana o (E)
  • rAna o 2 (M)
  • rAna o 3 (M)

 

Orzech brazylijski

  • Ber e (E)
  • nBer e 1 (M)

 

Orzech pekan

  • Car i (E)

 

Makadamia

  • Mac inte (E)
  • nMac i 2S Albumina (M)

 

Pistacja

  • rPis v 1 (M)
  • nPis v 2 (M)
  • nPis v 3 (M)

 

Migdał

  • Pru du (E)

 

Sezam

  • Ses i (E)
  • nSes i 1 (M)

 

Nasiona dyni

  • Cuc p (E)

 

Nasiona maku

  • Pap s (E)
  • nPap s 2S Albumina (M)

 

Nasiona słonecznika

  • Hel a (E)

 

Nasiona kozieradki pospolitej

  • Tri fo (E)

 

Nasiona łubinu

  • Lup a (E)


Pszenica zwyczajna

  • rTri a 14 (M)
  • rTri a 19 (M)
  • rTri aA_TI (M)

 

Pszenica orkisz

  • Tri s (E)

 

Gryka zwyczajna

  • Fag e (E)
  • nFag e 2 (M)

 

Owies

  • Ave s (E)

 

Jęczmień

  • Hor v (E)

 

Żyto

  • Sec c (E)

 

Proso

  • Pan m (E)

 

Ryż

  • Ory s (E)

 

Kukurydza

  • Zea m (E)
  • rZea m 14 (M)

 

Komosa ryżowa

  • Che q (E)
 

Soja

  • rGly m 4 (M)
  • rGly m 5 (M)
  • nGly m 6 (M)
  • nGly m 8 (M)

 

Ciecierzyca

  • Cic a (E)

 

Soczewica

  • Len c (E)

 

Fasola biała

  • Pha v (E)

 

Groch

  • Pis s (E)

 
Owoce i warzywa

E (ekstrakt), M (molekuła)

Kiwi

  • nAct d 1 (M)
  • nAct d 2 (M)
  • nAct d 5 (M)
  • nAct d 10 (M)

 

Jabłko

  • rMal d 1 (M)
  • nMal d 2 (M)
  • rMal d 3 (M)

 

Brzoskwinia

  • rPru p 3 (M)

 

Papaja

  • Car p (E)

 

Pomarańcza

  • Cit s (E)

 

Melon

  • rCuc m 2 (M)

 

Figa

  • Fic c (E)

 

Truskawka

  • rFra a 1 + 3 (M-mix)

 

Mango

  • Man i (E)

 

Banan

  • Mus a (E)

 

Wiśnia

  • Pru av (E)

 

Gruszka

  • Pyr c (E)

 

Borówka czarna

  • Vac m (E)

 

Winogron

  • nVit v 1 (M)
 

Seler

  • rApi g 1 (M)
  • rApi g 2 (M)
  • rApi g 6 (M)

 

Marchew

  • Dau c (E)
  • rDau c 1 (M)

 

Pomidor

  • Sola l (E)
  • nSola l 6 (M)

 

Cebula

  • All c (E)

 

Czosnek

  • All s (E)

 

Awokado

  • Pers a (E)

 

Ziemniak

  • Sol t (E)


 
Ryby i owoce morza

E (ekstrakt), M (molekuła)

Karp

  • rCyp c 1 (M)

 

Dorsz atlantycki

  • Gad m (E)
  • nGad m 1 (M)
  • nGad m 2 + 3 (M-mix)

 

Łosoś

  • Sal s (E)
  • rSal s 1 (M)

 

Tuńczyk

  • Thu a (E)
  • rThu a 1 (M)

 

Krab

  • Chi spp. (E)

 

Homar

  • Hom g (E)

 

Kałamarnica

  • Lol spp. (E)

 

Omułek jadalny

  • Myt e (E)

 

Ostryga

  • Ost e (E)

 

Krewetka biała

  • Lit s (E)

 

Krewetka północna

  • Pan b (E)

 

Krewetka tygrysia

  • nPen m 1 (M)
  • rPen m 2 (M)
  • rPen m 3 (M)
  • rPen m 4 (M)

 

Przegrzebek

  • Pec spp. (E)

 

Małż

  • Rud spp. (E)

 

Śledź atlantycki

  • Clu h (E)
  • rClu h 1 (M)

 

Makrela atlantycka

  • Sco s (E)
  • rSco s 1 (M)

 

Garnela pospolita

  • rCra c 6 (M)

 

Miecznik

  • rXip g 1 (M)

 

Płaszczka kolczasta

  • Raj c (E)
  • rRaj c Parwalbumina (M)

 

Nicienie

  • rAni s 1 (M)
  • rAni s 3 (M)
Owady błonkoskrzydłe i karaluchy

E (ekstrakt), M (molekuła)

Jad pszczeli

  • Api m (E)
  • nApi m 1 (M)
  • rApi m 10 (M)

 

Jad klecanki rdzaworożnej

  • Pol d (E)
  • rPol d 5 (M)

 

Jad osy pospolitej

  • Ves v (E)
  • rVes v 1 (M)
  • rVes v 5 (M)

 

Jad szerszenia

  • Dol spp. (E)

 

Karaluch

  • rBla g 1(M)
  • rBla g 2 (M)
  • rBla g 4 (M)
  • rBla g 5 (M)
  • rBla g 9 (M)

 

Karaluch amerykański

  • Per a (E)
  • rPer a 7 (M)

 

Mrówka ognista

  • Sol spp. (E)
Lateks
E - ekstrakt    M - molekuła
  • Hev b 1 (M)
  • Hev b 3 (M)
  • Hev b 5 (M)
  • Hev b 6.02 (M)
  • Hev b 8 (M)
  • Hev b 11 (M)



 
Przyprawy

E (ekstrakt), M (molekuła)

Gorczyca

  • Sin a (E)
  • nSin a 1 (M)

 

Papryka

  • Cap a (E)

 

Kminek

  • Car c (E)

 

Oregano

  • Ori v (E)

 

Pietruszka

  • Pet c (E)

 

Anyż

  • Pim a (E)

Zobacz miejsca, w których wykonasz badanie CDRS+ALEX2

Wybierz spośród wielu placówek
w całej Polce!
Dowiedz się więcej o diagnozowaniu chorób alergicznych!
Zapisz się do newslettera i otrzymaj e-book "Alergia – jak ją diagnozować?"